Google Shopping Ads

Vis dine produkter øverst i Googles søgeresultater

Øg vækst og salg med kvalitetsleads

Bliv set først med Google shopping-kampagner

Hos Onlinepartners kan vi hjælpe med opsætning og optimering af de effektive Google shopping kampagner. For webshops er shopping-kampagner et af de vigtigste værktøjer til online annoncering.

Shopping-kampagner præsenterer brugerne for produktinformation allerede ude i søgeresultatet, således brugeren tidligt i søgeprocessen kan sammenligne priser og produkter mellem dig og dine konkurrenter.

Kan brugerne se dine produkter allerede i Googles søgeresultater? Kontakt os her eller ring på 71991050 for at høre om, hvordan du fodrer de rigtige informationer til Google.

Eksempel på Google Shopping annoncer:

Hjælp brugerne frem til købet

Brugeren får en tidlig start på købsprocessen, hvilket gør, at de er ekstra købsorienterede, når de klikker ind på din hjemmeside. Dette skaber klik med høje købsrater, hvilket kan skabe gode resultater på bundlinjen.

Shopping kampagner har også den fordel, at de dækker hele sortimentet af varer på din webshop, og det er derfor en perfekt mulighed for store virksomheder med mange produkter. F.eks. kan en skovirksomhed annoncere på alle deres sko efter bare én dags opsætning, hvorimod en manuel opsætning af søgekampagner med samme dækning ville kræve flere dages opsætning.

Da det er meget tidskrævende at sætte manuelle søgekampagner op for individuelle produkter, vil man også typisk tage udgangspunkt i produktkategorier og underkategorier (f.eks. mærker), men her annoncerer shopping kampagner i stedet på konkrete produkter, hvilket kan føre til flere salg da relevansen stiger.

Shopping kampagner er lette at sætte op, primært fordi de ikke bruger tekstannoncer skrevet af annoncøren. I stedet bruges billede, navn og pris på produkterne, taget direkte fra et product feed.

Derudover skal der ikke oprettes søgeord manuelt til shopping kampagner, da der i stedet tages udgangspunkt i den individuelle produktbeskrivelse i dit product feed.

Opsætning af Shopping Kampagner

For at kunne bruge Shopping kampagner kræves det, at du har en webshop med mulighed for generering af et product feed. Denne funktion er typisk indbygget i webshop-platformen, og det er derfor sjældent et problem at få adgang til et product feed.

Et givent product feed skal herefter sammenkobles med en Google Merchant Center konto, som diagnosticerer feedet og finder eventuelle fejl og forbedringer. Efter feedet er godkendt, kan det sammenkobles med AdWords, og shopping kampagnen kan nu oprettes.

Et product feed indeholder information om alle produkter i din webshop. Der vil f.eks. være produktbilleder, lagerstatus, produktkategori, produktbeskrivelser og pris. Da filen auto-genereres af din webshop er det muligt at opsætte shopping-kampagnen, således informationen opdateres dagligt.

Søgekampagner versus Shopping Kampagner

Måske fristes du til at tro, at søgekampagner er ubrugelige, idet shopping kampagnen er lettere at opsætte samt mere relevant for brugerne – men her er det vigtigt at pointere, at shopping kampagner og søgekampagner ikke konkurrerer om de samme placeringer.

Dette betyder, at det er muligt, både at få vist sine shopping annoncer samt en søgekampagne-annonce i søgeresultatet.

Hvis begge typer annoncer vises, vil du derfor opnå meget reklameplads på Google, hvilket kan føre til flere klik og konverteringer.

Har du brug for hjælp med Google Shopping?

Kontakt os til højre eller på 71991050. Så tager vi en uforpligtende snak om mulighederne for samarbejde.

Mød vores team

Meet out team